Kaip apsimauti ir prižiūrėti kompresines kojines?

Gydomųjų kompresinių kojinių užmovimas/numovimas

Aštrūs nagai, žiedai ir papuošalai gali pažeisti medžiagą. Kad išvengti šių pavojų, užsimaudami ir nusimaudami kojines naudokite gumines pirštines. Netraukite ir nekirpkite išsikišusių siūlų, kurie kartais gali būti kojinės viduje. 

Geriausiai apsimauti ryte, prieš atsikeliant, kol kojų tinimas neprasidėjęs. Kojos turi būti sausos. Geriausia naudoti  SIGVARIS gumines pirštines – su jomis bus lengviau užsimauti ir nusimauti šias kojines ir pėdkelnes.

 

1Užsimaukite pėdos kojinaitę (visiems modeliams su atvirais pirštais).
2.  Maukite kojinę ar pėdkelnes ant pėdos ir kulno, naudodami gumines pirštines, kol kulnas atsidurs reikiamoje vietoje.

3.  Netempkite kojinės už viršutinio krašto. Naudodami gumines pirštines, delnais maukite kojines ar pėdkelnes link kelio, jų per daug neįtempiant.
Jei maunate pėdkelnes, tokiais pačiais judesiais maukite jas iki juosmens.
Kojinių pėdos dalis turi prasidėti prie kojų pirštų pagrindo. Kojų pirštai turi būti laisvi(visuose modeliuose su atvirais pirštais).

 

4.  Ištraukite pėdos kojinaitę.

Kojines su uždarais galais užsimauti šiek tiek sunkiau, nes negalima panaudoti slidžios kojinaitės. Tačiau ilgainiui kompresinių kojinių užmovimas tampa labai paprastas ir greitas.

Jei SIGVARIS kojinės ir pėdkelnės turi būti dėvimos ant tvarsčio, patartina prieš tai užsimauti paprastą nailoninę kojinę.

Kaip nusimauti kojines?

Nusimauti kojines daug lengviau naudojant gumines pirštines. Laikykite kojines ar pėdkelnes už viršutinio galo ir maukite jas link kulno. Delnais numaukite kojinę nuo kulno.

 

Gydomųjų kompresinių kojinių priežiūra

Skalbimo instrukcijos: 

• Galite skalbti kasdien rankomis arba skalbimo mašina, nustačius švelnaus skalbimo programą ir įdėjus kojines į skalbimo maišelį. Vandens temperatūra – ne daugiau nei 40°C;
• Naudokite neutralų muilą švelniems audiniams (nenaudokite detergentų, baliklių ar audinių minkštiklių); Galite naudoti skystą skalbiklį SIGVARIS wahing solution;
• Nevalykite cheminiu būdu, nenaudokite jokių chemikalų;
• Nelyginkite lygintuvu;
• Nedžiovinkite ant radiatorių, tiesioginių saulės spindulių ar džiovyklėje.
Ką reikėtų žinoti?

  • Apie modelius A-G su silikonine juostele: 
    Žmogaus oda pleiskanoja, išskiria riebalus, dėl to silikoninės juostelės turi būti specialiai prižiūrimos. Kad geriau liptų, silikoninės juostelės turi būti kartais nuvalomos švariu audiniu suvilgytu spirito skiedinyje arba spec. servetėlėmisSigvaris clean pad.
  • Modelius su juosmens diržu:
Prieš skalbiant reikia užsegti VELCRO lipduką, taip kad jis būtų visas uždengtas.
  • SIGVARIS Traditional 503, 504 (natūralios gumos) modeliams:
Saugokite SIGVARIS 503, 504 modelių kojines nuo tepalų, riebalų, kremų, aliejų (taip pat kūno losiono), tiesioginių saulės spindulių, labai intensyvios šviesos ir karščio. Visi šie poveikiai gadina net geriausios gumos gaminius. Kita vertus, natūrali guma (Elastodienas) išlaiko elastingumą net po daugelio kasdieninio dėvėjimo valandų.
  • Visoms kitoms SIGVARIS kompresinėms kojinėms:

SIGVARIS kojinių gamyboje naudojama sintetinė elastinė medžiaga (Elastanas). Tepalai, riebalai, aliejai, kremai ir tiesioginiai saulės spinduliai jai nekenkia.
Reguliarūs apsilankymai pas gydytoją yra būtini, norint kad gydymas būtų sėkmingas. Kompresinės kojinės alergines reakcijas iššaukia ypač retai. Jei dėvint kompresines kojines atsiranda ūmus skausmas ar odos sudirginimas nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Gamintojas neatsako už pasekmes, jei buvo nesilaikoma šių instrukcijų

 

One thought on “Kaip apsimauti ir prižiūrėti kompresines kojines?

  1. Puikus rūbas.lengvina kojas.gerina kraujo apytaką.Esu vyras dėviu daug metų.praktiška patogu.vasarą karštoka,kaip kas žiūri su pašaipa.nes neišmano.25-28laipsniai karščio.einu su šortais.tokiu būdu esu su kojomis dėka pėdkelnėms.išbandyti kremai.tabletės.niekas nepadėjo.O štai pėdkelnės taip.Dėviu įvairias nuo 15-os den.iki 140-den.priklausomai nuo metų laiko.Tapo mano garderobo dalimi.Pripratau prie pėdkelnių.jei neapsiau jaučiuosi kažko trūksta,kaip nuogas.Pėdkelnės tai puiku
    Tik manau nereikia rašyti „.moterškos”.Nes dėvi daug kas,nuo vaikų iki amžiaus žmonių tiek moterys,tiek vyrai.Tai juk rūbas.Kiek žinau visos pėdkelnės nuo 20den.turi kompresnių savybių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *