Veninės kojų kraujotakos sutrikimai. Kompresinės terapijos nauda.

Ūminės ir lėtinės venų ligos yra vienos dažniausių negalavimų, kurios daro didelį poveiki gyventojų sveikatai, kasdieniam gyvenimui. Kojų venose atliekamas itin sunkus darbas – kraujas turi įveikti gravitaciją ir pasiekti širdį. Nuolatinis stovėjimas ar sėdėjimas trikdo kraujotaką, o atsiradęs kojų skausmas, patinimas gali įspėti apie venų ligas. Šie simptomai ryte dažniausiai nejaučiami, o pastebimi  vakare, ypač po to, jeigu ilgą laiką sėdėjote ar stovėjote. Šiuos simptomus galima sušvelninti ar net jų išvengti jeigu laikysite pakeltas kojas, dėvėsite kompresines kojines.

  1. Dažniausiai pasitaikanti venų liga yra venų varikozė. Ši liga paveikia kojų venas, nes ilgas stovėjimas arba vaikščiojimas padidina spaudimą venose. Negydoma ši liga gali komplikuotis į trofines opas ar tromboflebitus (paviršinių venų uždegimą).
  2. Giliųjų venų trombozė (GVT) pasireiškia kraujo krešuliu, kuris paprastai susidaro kojų giliosiose venose ir gali blokuoti kraujo tekėjimą. Giliųjų venų trombozę gali sukelti kojų skausmus, patinimą, taip pat pasitaiko atvejų, kai žmogus nejaučia jokių simptomų. Giliųjų venų trombozė paprastai nėra gyvybei pavojinga liga, tačiau mirties tikimybė padidėja, kai atitrūkęs kraujo krešulys pasiekia plaučius ir užkemša vieną iš jų arterijų – pasireiškia plaučių embolija.
  3. Kas penktas suaugęs žmogus negaluoja dėl varikozinio kojų venų išsiplėtimo ar venų trombozės. Progresuodamos ir negydomos šios ligos dažnai sukelia blauzdos uždegimą, randus ir išopėjimus. Negyjančios, skausmingos, pūliuojančios opos sukelia daug nemalonumų, sutrikdo darbingumą. Visos trofinių opų rūšys pasižymi ilgalaike eiga su periodiniais paūmėjimais. Trofinė opa atsiranda dėl sutrikusios audinių mitybos. Lėtinio veninio nepakankamumo metu susidaro veninio kraujo sąstovis dėl pažeistų venų vožtuvų arba /ir venų spindžio nepraeinamumo.

Kompresinė terapija

Medicininės kompresinės kojinės tampa vis populiaresnės dėl suteikiamo efekto, naudojimo paprastumo, ilgalaikio poveikio bei toleravimo. SIGVARIS yra pasaulyje pirmaujantis gamintojas, gaminantis aukštos kokybės, laipsniško suspaudimo kompresines kojines ir pėdkelnes. Šio gamintojo kompresines kojines sukūrė gydytojas. SIGVARIS siūlo natūralaus pluošto, dvigubo mezgimo kompresines kojines, kurios pasižymi ilgaamžiškumu, jas lengva užmauti ir numauti.

Kompresinės terapijos principas – laipsninio apspaudimo dėka (didžiausias ties čiurna ir laipsniškai mažėjantis kylant į viršų), kraujas venomis grįžta į širdį, nesusistovi venose, gerėja kraujotaka. Dėvint SIGVARIS kompresines kojines sumažėja skausmas ir patinimas. Tai nepakeičiama priemonė venų ligų gydymui ir profilaktikai.

Gyliųjų venų trombozės gydymas susideda iš dviejų dalių: reikia vartoti antikoaguliantus ir dėvėti SIGVARIS kompresines kojines, kurių apspaudimas siekia 20-30 mmHg. Šis gydymo būdas greitai ir ilgam pašalina jaučiamus simptomus, nesutrikdo įprasto gyvenimo, galite užsiimti įprasta kasdienine veikla. Gydymas gali trukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Naudojant kompresinės terapijos priemones iki opos susiformavimo yra įmanoma šios pasekmės išvengti.

www.sigvaris.com

Platų SIGVARIS gamintojo kompresinių kojinių ir pėdkelnių asortimentą, venų ligų gydymui ir profilaktikai, rasite parduotuvėse “Šiuolaikinė ortopedija”Viršuliškių g. 34 ir Vytauto g. 24 Vilniuje, www.idemus.lt

Taip pat mūsų parduotuvėse rasite kokybiškų įtvarų, ortopedinių įdėklų ir batų asortimentą, prekių nėščiosioms, įvairių priemonių reabilitacijai, sportui, sveikatingumui bei komfortui.

UAB „Idemus“ – Šiuolaikinėje ortopedijoje konsultuoja patyrę Lietuvos kraujagyslių chirurgai (angiochirurgai). Plačiau apie konsultacijas Vilniuje sužinoti galite: Kraujagyslių chirurgų konsultacijos Vilniuje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *